Dynamische gebouwsimulatie / Energieontwerpstudie

Door middel van het opstellen van dynamische simulaties gaan we het energetisch gedrag van een gebouw simuleren in conceptfase.  We houden hierbij onder andere rekening met het effectieve gebruik (verschil school – ziekenhuis), comfort-verwachtingen, HVAC-installatie, gedrag van de gebruikers. Deze energiesimulatie  gaat het toekomstig energieverbruik berekenen.

Om  klachten over het binnenklimaat  na ingebruikname te vermijden, raden we aan om in ontwerpfase een comfortsimulatie te laten uitvoeren. Deze houdt rekening met allerlei realistische factoren (luchtvochtigheid, kledij, activiteiten) om te berekenen hoe de gebruikers het gebouw zullen ervaren.

In het Brusselse Gewest dient een geïntegreerde haalbaarheidsstudie verplicht uitgevoerd te worden voor nieuwe gebouwen > 10.000m².  Deze energieontwerpstudie heeft de bedoeling aanvrager en architect te sensibiliseren betreffende de impact van hun ontwerpkeuzes op het energieverbruik van het gebouw én het comfort van de gebruikers.

In het Brusselse Gewest ontvangt men een premie van 50% (na goedkeuring dossier) indien men een energieontwerpstudie laat uitvoeren .

Voor meer info en/of een offerte, aarzel niet om ons te contacteren.

Werken bij Peritas?

Peritas zoekt mensen met ervaring in energieprojecten, veiligheidscoördinatie en/of technieken (HVAC, elektriciteit), die graag deel uitmaken van een ambitieus en dynamisch team. Wij hebben mogelijkheden voor zowel ingenieurs als technische bachelors.

Bezorg ons je kandidatuur via e-mail of via het contactformulier, we nemen vervolgens contact met u op om dit te bespreken.