Luchtdichtheidsmetingen/ Blowerdoor

Een luchtdichtheidsmeting wordt uitgevoerd door een geijkte ventilatorinstallatie die in een buitendeuropening wordt ingebouwd en waarmee de luchtdichtheid van een bepaalde ruimte kan gemeten worden. Op deze manier kan opgespoord worden waar er zich warmteverlies en vochtproblemen bevinden. Tijdens de luchtdichtheidstest wordt de ruimte in onder/overdruk geplaatst (lucht wordt naar buiten/binnen gezogen) waardoor de koude buitenlucht door luchtlekken wordt getrokken of warme binnenlucht door luchtlekken naar buiten wordt geblazen.

BLOWERDOOR TEST – BEPAAL HOE LUCHTDICHT UW WONING IS

Een BlowerDoor meting is een synoniem voor een luchtdichtheidsmeting. Door het uitvoeren van deze Blower Door test bekomt men een n50 waarde. Deze waarde is het aantal keer dat de volledige luchtinhoud van de woning ververst wordt per uur. Hoe lager deze waarde, hoe lager het energieverbruik.

Over de resultaten van de Blower Door test, krijgt de opdrachtgever een uitgebreid verslag met een certificaat over de luchtdichtheid van de woning. Dit certificaat is ook geldig als stavingstuk bij de EPB verslaggeving. Ingave van de resultaten van de luchtdichtheidstest geeft een niet te onderschatten verlaging van het E-peil. Dit brengt dan weer extra premies met zich mee wat het economisch zeer interessant maakt. De BlowerDoor meting kan worden toegepast op zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Ook grotere kantoren, scholen, fabriekshallen,... kunnen hiermee gemeten worden.

PREMIES / SUBSIDIES VOOR ENERGIEBESPARING IN VLAANDEREN

Een volledig overzicht van alle subsidies / premies die momenteel verkrijgbaar zijn voor verbouwingen en nieuwbouw projecten vind u hier: premies (Vlaanderen) en premies (Brussel). In Brussel ontvangt men een premie van 500€ voor een woning en 1.500€ voor een ander gebouw bij uitvoering van een blowerdoortest.

 

Voor meer info en/of een offerte, aarzel niet om ons te contacteren.

Werken bij Peritas?

Peritas zoekt mensen met ervaring in energieprojecten, veiligheidscoördinatie en/of technieken (HVAC, elektriciteit), die graag deel uitmaken van een ambitieus en dynamisch team. Wij hebben mogelijkheden voor zowel ingenieurs als technische bachelors.

Bezorg ons je kandidatuur via e-mail of via het contactformulier, we nemen vervolgens contact met u op om dit te bespreken.