PHPP / Passiefbouw / Laagenergie / Nulenergie

OMSCHRIJVING

De term passiefbouw staat voor een specifieke constructiestandaard voor zeer energiezuinige gebouwen met een goed binnenklimaat gedurende winter en zomer, zonder traditioneel verwarmings- of koelingsysteem. Dit bekomt men door een zeer goede thermische isolatie met minimale koudebruggen, een zeer goede lucht-/kierdichting (n50-waarde blowerdoortest verplicht < 0,6 h-1) van de constructie en gebruik van passieve zonne- en warmtewinsten, terwijl een goed binnenklimaat verzekerd wordt door gebalanceerde ventilatie met hoge mate van warmteterugwinning. De jaarlijkse energievraag voor ruimteverwarming en koeling moet in een passiefhuis beperkt blijven tot 15kWh/m² geklimatiseerde vloeroppervlakte. Het totale energieverbruik van een passiefbouw is gemiddeld 75% lager dan een traditionele nieuwbouwwoning. Hernieuwbare energie-bronnen kunnen worden ingezet om aan de overblijvende energiebehoefte tegemoet te komen, en zo naar een nulenergiewoning/kantoor te gaan.

PASSIEFBOUWCERTIFICATIE - PHPP

Ingenieurs van Peritas hebben de nodige opleidingen gevolgd bij het Passiefhuisplatform zodat we u kunnen bijstaan om de passiefhuiscertificatie te verkrijgen, indien gewenst.

Uiteraard helpen we u ook graag verder indien u een lage- of nul-energie woning/kantoor wil realiseren, zodat we een passend traject kunnen voorstellen op maat, afhankelijk van uw behoeften.

AMBITIE

Het Europese streefdoel tracht om nieuwbouwwoningen, kantoren, scholen en industriebouw vanaf 2020 verplicht te laten voldoen aan de passiefbouw standaard. Vlaanderen formuleert in zijn eigen Energierenovatieprogramma 2020 de ambitieuze doelstelling dat er tegen 2020 geen energieverslindende woningen meer mogen zijn.

PREMIES / SUBSIDIES VOOR ENERGIEBESPARING IN VLAANDEREN

Een volledig overzicht van alle subsidies / premies die momenteel verkrijgbaar zijn voor verbouwingen en nieuwbouw projecten vindt u hier: premies.

PREMIES / SUBSIDIES VOOR ENERGIEBESPARING IN BRUSSELS GEWEST

Hierbij een volledig overzicht van alle subsidies / premies die momenteel verkrijgbaar zijn voor particulieren: premies particulieren.

In Brussel bestaan er ook afzonderlijke energiepremies voor professionelen (tertiaire en industriële sector), hierbij een overzicht.

 

Voor meer info en/of een offerte, aarzel niet om ons te contacteren.

Werken bij Peritas?

Peritas zoekt mensen met ervaring in energieprojecten, veiligheidscoördinatie en/of technieken (HVAC, elektriciteit), die graag deel uitmaken van een ambitieus en dynamisch team. Wij hebben mogelijkheden voor zowel ingenieurs als technische bachelors.

Bezorg ons je kandidatuur via e-mail of via het contactformulier, we nemen vervolgens contact met u op om dit te bespreken.